wtorek, 7 września 2010

Mango Lessi




Lassi  is a popular and traditional Punjabi yogurt-based drink of India and Pakistan. It is made by blending yogurt with water or milk and Indian spices. Traditional lassi is sometimes flavored with ground roasted cumin. Sweet lassi, blended with sugar or fruits instead of spices, is also very popular.




Ingredients: (2 portions)



1 cup plain yogurt 
1/2 cup milk 
1 cup mango pure, fresh or canned
 
2 teaspoons sugar, to taste
Mint leafs (to garnish)

METHOD

Put mango, yogurt, milk and  sugar into a blender and blend for 2 minutes, then pour into individual glasses, and serve. Decorate with mint leafs..
The lassi can be kept refrigerated for up to 24 hours.

 Enjoy.





Lassi  jest tradycyjnym i bardzo popularnym napojem w Indiach i Pakistanie. jest robione na bazie jogurtu zmieszanego z mlekiem lub wodą i różnymi przyprawami oraz owocami. Tradycyjne lessi jest przyprawiane kminem.


Składniki: (2 porcje)

1 szklanka jogurtu naturalnego
½ szklanki mleka
1 szklanka koncentratu z mango lub mango w syropie z puszki
2 łyżeczki cukru, dla smaku
Liście mięty (do dekoracji)


Przygotowanie:

Włóż mango, jogurt, mleko i cukier do blendera lub miksera i dokładnie wymieszaj (około 2 minut).
Przelej napój do szklanek i podawaj udekorowane liściem mięty.

Lessi można przechowywać w lodówce do 24 godzin.

1 komentarz: