czwartek, 16 września 2010

King prawns with withe wine and garlic/ Królewskie krewetki w białym winie i czosnku



Ingredients:


12 raw, peled king prawns
2 tbsp olive Oli
2 cloves garlic
50 ml withe wine
3 tbsp butter
1 tbsp parsley chopped
1 Lemmon
Salt and Pepper

Preparation:

1.                              In a wok or a large pan heat the oil
2.                              Add king prawns. Stir fry until the prawns are pink (about 3-4 minutes).
3.                              Chopped garlic and add to the wok
4.                              Add with wine, butter and one slice lemon
5.                              Season with salt and freshly ground black pepper and scatter the chopped parsley over. Serve at once.






Składniki:

12 surowych, obranych krewetek królewskich
2 łyżki oliwy z oliwek
2 ząbki czosnku
50 ml białego wina (najlepiej wytrawnego)
3 łyżki masła
1 łyżka posiekanej pietruszki
1 cytryna
Sól i pieprz



Przygotowanie:

  1. W woku lub patelni rozgrzej oliwę
  2. Dodaj krewetki i smaż z dwóch stron aż nie zrobią się różowe (w sumie około 3-4 minut)
  3. Dodaj posiekany czosnek
  4. Następnie wlej białe wino, dodaj masło i plasterek cytryny
  5. Dopraw wszystko solą i pieprzem, a na koniec posyp wszystko posiekana pietruszką

Podawał natychmiast

Smacznego

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz