środa, 8 września 2010

Chicken alla arrabiata/ Kurczak alla arrabiata






Ingredients: (for two persons)

1 tablespoon olive oil
1 medium size onion
1 cove garlic
2 tablespoons salt
0,5 teaspoon black pepper
500ml  peeled, seeded, and chopped Italian plum tomatoes
8 leafs fresh basil
1 tablespoons sugar
2 chicken breast
1 fresh chili (dice)


Directions:
  1. Heat the oil on pot
  2.  Add the chopped onions, garlic and basil saute for around 3 minutes.
  3. Add the tomatoes, black pepper and salt, stirring occasionally and cook on medium-high heat for 15-20 minutes.
  4. Add sugar and blend
  5. On separate pan heat the oil and cook chicken (you can do it that also on grill) 
  6. When chicken is cook add to tomato sauce.
  7. Add chili


Enjoy



Składniki: (dla dwóch osób)

1 łyżka oliwy z oliwek
1 średnia cebula
1 ząbek czosnku
2 łyżeczki soli
0,5 łyżeczki czarnego pieprzu
500ml krojonych pomidorów z puszki
8 listków Bazyli
1 łyżeczka cukru
2 piersi z kurczaka
1 swierza papryczka chilli


Przygotowanie:

1.      W garnku rozgrzej oliwę z oliwek
2.      Następnie dodaj pokrojona drobno cebule, czosnek i liście bazyli, smaż to wszystko razem około 3 minut (nie pozwól aby cebula i czosnek się przypiekły)
3.      Dodaj pomidory, czarny pieprz i sól, mieszaj wszystko co jakiś czas gotując na wolnym ogniu przez około 15-20minut
4.      Na koniec dodaj cukier i wszystko zmiksuj przy użyciu bendera.
5.      Na osobnej patelni rozgrzej oliwę i usmaż kurczaka (możesz to zrobić na grillu)
6.      Usmażonego kurczaka dodaj do sosu pomidorowego
7.      Dodaj papryczkę chili

Smacznego!


1 komentarz: