piątek, 27 sierpnia 2010

Bolognese






Ingredients:

 

1tbsp olive oil
1 onion (120g)
1 stick celery (15g)
2 carrots (90g)
1 clove garlic, crushed
200g tin chopped tomatoes
500g/1lb minced beef
150g tomato puree
1 spoon dried oregano
2 spoons Salt
1 spoon pepper



Method:

 

1.       Onion, celery, carotts cut into several pieces, place in the blender, and puree

  1. Heat the oil in a large frying pan and sauté the vegetables puree and garlic for 8 minutes, until soft.
  2. Add the mince breaking the mince up with a wooden spoon and fry over a medium-high heat until browned
  3. Season mince with salt and pepper
  4. Add tomato puree and chopped tomatoes and then stir well.
  5. season with oregano
  6. Bring to a simmer and cook for 45 minutes (until the sauce is thick).
Serve with Your favorite pasta and Parmesan. Decorate with basil leafs.
Enjoy!







Składniki:

1 łyżka oliwy z oliwek
1 cebula (120g)
1 gałązka selera (15g)
2 marchewki (90g)
1 ząbek czosnku (zmiażdżony)
200g posiekanych pomidorów w puszce
500g wołowego mięsa mielonego
150g koncentratu pomidorowego
1 łyżeczka suszonego oregano
2 łyżeczki soli
1 łyżeczka pieprzu


 Przygotowanie:
1.      Cebule, seler i marchew pokrój, a następnie zmiksuj przy użyciu Bendera na papkę
2.      W garnku rozgrzej oliwę, a następnie dodaj czosnek i zmielone warzywa. Smaż wszystko co jakiś czas mieszając przez około 8 min.
3.      Dodaj mięso mielone, rozdrobni je na jak najmniejsze kawałeczki przy użyciu drewnianej łyżki. Gotuj wszystko na wolnym ogniu dopóki mięso nie zbrązowieje.
4.      Dopraw mięso solą i pieprzem
5.      Dodaj koncentrat pomidorowy i pomidory z puszki. Wymieszaj wszystko dokładnie
6.      Dosyp oregano
7.      Gotuj wszystko na małym ogniu przez około 45 min (dopóki sos nie zgęstnieje)


Podawaj z ulubionym makaronem, a wszystko posyp startym Parmezanem i przyozdób listkami bazyli.

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz