czwartek, 26 sierpnia 2010

Pasta Neapoletana/Makaron w sosie Neapolitańskim

Ingredients:

1 tablespoon olive oil
1 medium size onion
1 cove garlic
2 tablespoons salt
0,5 teaspoon black pepper
500ml cups peeled, seeded, and chopped Italian plum tomatoes
8 leafs fresh basil
1 tablespoons sugar
150g your favorite pasta
tablespoon grated Parmesan


Directions:
  1. Bring water to the boil in a large saucepan with salt. Add your favorite pasta and cook until al dente. When pasta is ready cool it down in cold water.
  2. Meanwhile heat the oil on another pot
  3.  Add the chopped onions, garlic and basil saute for around 3 minutes.
  4. Add the tomatoes, black pepper and salt, stirring occasionally and cook on medium-high heat for 15-20 minutes.
  5. Add sugar 
  6. Mix souse with pasta
  7. Finish with Parmesan

Your pasta neapoletana is ready.

Enjoy
 


Składniki:

1 łyżka oliwy z oliwek
1 średnia cebula
1 ząbek czosnku
2 łyżeczki soli
0,5 łyżeczki czarnego pieprzu
500ml krojonych pomidorów z puszki
8 listków Bazyli
1 łyżeczka cukru
150g makaronu
1 łyżka Parmezanu


Przygotowanie:

1.      Do gotującej i osolonej wody dodaj makaron i gotuj aż będzie al. dente (lekko twardy). Po ugotowaniu ostudź pod bieżąca zimna wodą.
2.      W trakcie kiedy makaron się gotuje w innym garnku rozgrzej oliwę z oliwek
3.      Następnie dodaj pokrojona drobno cebule, czosnek i liście Bazyli, smaż to wszystko razem około 3 minut (nie pozwól aby cebula i czosnek się przypiekły)
4.      Dodaj pomidory, czarny pieprz i sól, mieszaj wszystko co jakiś czas gotując na wolnym ogniu przez około 15-20minut
5.      Na koniec dodaj cukier 
6.      Wymieszaj sos z makaronem
7. Na koniec posyp wszystko Parmezanem

Smacznego

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz