wtorek, 24 sierpnia 2010

Mussels in cream Ouzo sauce/Omułki w kremowym sosie z Ouzo

Ingredients:
20 large mussels, cleaned and scrubbed
1 cloves garlic, thinly sliced
1 teaspoon fresh coriander, finely chopped
1 fresh sweet basil leaves, cut in chiffonade
35ml  Ouzo or Sambuca

250ml whipping cream
2 tablespoons olive oil
1 tablespoon unsalted butter, cold
salt and fresh ground black pepper

1 small onion

 Directions:
-          Add the olive oil to a saute pan over medium-high heat. Just before it starts smoking toss in the garlic and sweet onion. Stirring all time
-          Add Ouzo and boil until the liquid is reduced in half
-          Add mussals and wiping cream next, season the pan with salt and pepper.
-          Cover the pan and cook over medium heat until the mussel shells open, about 3 minutes. Remove the cover and add the coriander and basil, then swirl in the butter.
Serve with white baguette

Enjoy!



Składniki:

20 omułek (oczyszczonych z białych narośli i glonów)
1 ząbek czosnku
1 mała cebula
1 łyżka świeżo pokrojonej kolendry
1 listek świeżej Bazyli
35ml Ouzo lub innego anyżowego likieru
250ml słodkiej śmietany 30%
2 łyżki oliwy z oliwek
1 łyżka masła
Sól i pieprz.

- Na wolnym ogniu rozgrzej oliwę z oliwek w garnku.
- Dodaj drobno posiekana cebulkę i czosnek i mieszaj cały czas, aż cebula zmięknie
- Dodaj Ouzo i gotuj aż płyn zredukuje się o połowę
- Dodaj omułki i śmietanę , dopraw sola i pieprzem. Gotuj całość na wolnym ogniu pod przykryciem do momentu kiedy omułki się otworzą (około 3 minut).
- Dodaj kolender, bazylię oraz masło. Wymieszaj wszystko dokładnie

Najlepiej podawać z bagietką.

Smacznego

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz