20 large mussels, cleaned and scrubbed
1 cloves garlic, thinly sliced
1 teaspoon fresh coriander, finely chopped
1 fresh sweet basil leaves, cut in chiffonade
35ml Ouzo or Sambuca
250ml whipping cream
2 tablespoons olive oil
1 tablespoon unsalted butter, cold
salt and fresh ground black pepper
1 small onion
Directions:
- Add the olive oil to a saute pan over medium-high heat. Just before it starts smoking toss in the garlic and sweet onion. Stirring all time
- Add Ouzo and boil until the liquid is reduced in half
- Add mussals and wiping cream next, season the pan with salt and pepper.
- Cover the pan and cook over medium heat until the mussel shells open, about 3 minutes. Remove the cover and add the coriander and basil, then swirl in the butter.
Serve with white baguette
Enjoy!
20 omułek (oczyszczonych z białych narośli i glonów)
1 ząbek czosnku
1 mała cebula
1 łyżka świeżo pokrojonej kolendry
1 listek świeżej Bazyli
35ml Ouzo lub innego anyżowego likieru
250ml słodkiej śmietany 30%
2 łyżki oliwy z oliwek
1 łyżka masła
Sól i pieprz.
- Na wolnym ogniu rozgrzej oliwę z oliwek w garnku.
- Dodaj drobno posiekana cebulkę i czosnek i mieszaj cały czas, aż cebula zmięknie
- Dodaj Ouzo i gotuj aż płyn zredukuje się o połowę
- Dodaj omułki i śmietanę , dopraw sola i pieprzem. Gotuj całość na wolnym ogniu pod przykryciem do momentu kiedy omułki się otworzą (około 3 minut).
- Dodaj kolender, bazylię oraz masło. Wymieszaj wszystko dokładnie
Najlepiej podawać z bagietką.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz