czwartek, 26 sierpnia 2010

Mexican Avocado soup/Meksykańska zupa z awokado

Ingredients:

2-3 avocado (soft)
0,7 l veg stock
250ml whipping cream
1 spoon jalapeno (chopped)
2 cove garlic(chopped)
Salt, pepper
1 lime
1 teaspoon fresh coriander (chopped)

 Directions:

1.                  Heat the veg stock until hot, not boiling. Set aside. 

2.                  Peel the avocado and remove the seed. Cut into several pieces, place in the blender, and puree

3.                  Add cream, garlic, jalapeno  to puree

4.                  Mix puree with veg stock and add lime juice

5.                  season with salt and pepper and coriander

 

Serve warm or cold with nachos and lime wages



Składniki:

2-3 dojrzałe awokado
0,7 l buliony warzywnego

0,5 szklanki słodkiej śmietanki 30%
1 łyżka posiekanej papryczki jalapeno
2 utarte ząbki czosnku
1 limonka
1 łyżka świerzo pokrojonej kolendry
sól, pieprz
Przygotowanie:

1. Przygotować bulion warzywny (możesz użyć do tego vegety)
2. Awokado obrać, usunąć pestki, zmiksować (przy pomocy Bendera)
3. Dodaj śmietanę, czosnek i jalapeno
4. wymieszaj wszystko dokładnie z bulionem i dodaj sok z połowy limonki
5. Dopraw solą i pieprzem i kolendrą
Podawaj na ciepło lub zimno, najlepiej z nachos i cząstkami limonki do wyciśnięcia.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz