Ingredients:
400ml whapping cream
1 teaspoon of olive oil
45g Pancetta or Bacon,
150g your favorite pasta
1 egg yolk
10g freshly grated Parmesan
2 tablespoon finely chopped chives or parsley
Salt and freshly ground black pepper
Preparation:
- Bring water to the boil in a large saucepan with salt. Add your favorite pasta and cook until al dente. When pasta is ready cool it down in cold water.
- Meanwhile, cut the pancetta into short little strips
- Heat a large, deep frying pan over a medium-high heat, add the oil and the pancetta and fry until lightly golden.
- Add cream and cook on medium-high heat, season the pan with pepper and salt (careful with salt because pancetta or bacon sometimes are salty)
- When cream is getting thick add egg yolk and stir all time
- Cook for next one minute and add pasta. Mix well
- Finish with chives and parmesan
And that is Your carbonara
Enjoy!
400ml śmietany 30%
1 łyżka oliwy z oliwek
45g Pancetty lub wędzonego boczku
150g twojego ulubionego makaronu
1 żółtko jajka
10g tartego Parmezanu
2 łyżki drobno posiekanego szczypiorku lub pietruszki
Sól i czarny pieprz
Przygotowanie:
- Do gotującej i osolonej wody dodaj makaron i gotuj aż będzie al. dente (lekko twardy). Po ugotowaniu ostudź pod bieżąca zimna wodą.
- W trakcie kiedy makaron się gotuje pokrój Panccette krótkie podłużne kawałeczki
- Rozgrzej patelnie z oliwa z oliwek, a następnie dodaj Panccete i smaż dopóki nie będzie przypieczona na złocisty kolor.
- Następnie dodaj śmietanę i gotuj wszystko na wolnym ogniu.
- Dopraw pieprzem i sola (uważaj ze sola gdyż Pancceta lub boczek często są wystarczająco słone i może się okazać, iż sól jest zbędna)
- Kiedy śmietana zaczyna gęstnieć dodaj żółtko jajka i wymieszaj intensywnie ze śmietaną
- Gotuj jeszcze przez około jedna minutę, a następnie dodaj makaron i wymieszaj z sosem bardzo dokładnie.
- Na koniec dodaj szczypiorek i tarty Parmezan
I oto Twoja carbonara.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz